Worst, altijd lekker

De barbecue is niet compleet zonder een lekker worstje of twee, drie. Maar hoe voorkom je nou, dat de worst zwart van buiten is en rauw aan de binnenkant? Het makkelijkste is om de worsten van te voren even wellen (een paar minuten in heet water, dat van de kook af is, leggen), dan kan het vlees alvast garen. Droog de worsten goed af, voordat u ze op de barbecue legt. Een ander element dat de worst kan verprutsen, is de warmte van de kolen. Zorg dat de kolen niet te heet zijn! Laat, als de worsten mooi bruin zijn geworden, ze eerst nog even rusten, voordat u uw tanden erin zet.

Voor de beginner en de professional, de ongeduldige kok en de koning van de grill: voor ieder barbecue-type hebben wij speciale barbecuepakketten samengesteld.

Een goede voorbereiding is het halve werk, dat geldt ook voor een geslaagde zomerse barbecue. Neem de tijd om de barbecue aan te zetten, zodat de kolen niet te koud of te heet zijn, op het moment dat alle vrienden aanbellen. Haal op tijd het vlees uit de koelkast, maar zorg ervoor dat het niet onbehandeld in het zonnetje staat te verpieteren. In de kraam geven we graag advies, hoe u de verschillende soorten vlees het beste kunt bereiden op de barbecue.

BBQ pakketten