helpen u graag met deze moeilijke keuze. Onze suggestie: De Black Agnus Liesstuk Rollade.
Als u met Pasen u dierbare wilt verassen met een uitmuntende rollade van rundvlees dan stijgt deze rollade met kop en schouders boven de rest uit. Dit heerlijke vlees wat afkomstig is van het ras Black Angus heeft een mooie vette marmering, ook wel intramusculair vet genoemd. Deze marmering zorgt ervoor dat de spier soepel blijft en het vlees super mals wordt. De Black Agnus Liesstuk Rollade is zowel bij ons aan de kraam als online te bestellen bij Edward uw Slager.
Na het verkrijgen van de rollade, willen wij er ook voor zorgen dat de rollade perfect op tafel komt dit weekend. En dat willen we graag doen door u een instructie mee te geven.
Wij geven in deze instructie 2 manieren van bereiding aan u mee. De bereiding op de BBQ en de bereiding in de pan in combinatie met de oven.
Bereidingswijze:
1. BBQ: Steek de BBQ aan voor direct grillen –
Pan en oven: Verhit een pan met een scheutje olie op hoog vuur.
2. Gril de Black Agnus Liesstuk Rollade rondom dicht, zodat de gehele buitenkant aangebraden is.
3. BBQ: Doof het vuur door de BBQ bijna dicht te zetten, waardoor er minder zuurstof in de BBQ komt en de tempratuur zal dalen, en laat de tempratuur zakken naar een graad of 80 tot 90. Tevens dient u de BBQ voor te bereiden op indirect grillen.
Pan en oven: Zet ondertussen de oven aan op 80 graden Celsius.
4. BBQ: Wanneer de BBQ op de gewenste tempratuur is legt u de rollade op de BBQ en brengt u de thermometer aan het in vlees. ( Zorg ervoor dat de punt van de thermometer zich in het midden van de rollade bevindt)
Pan en oven: Wanneer de oven op de gewenste tempratuur is legt u de rollade in de oven en brengt u de thermometer aan het in vlees. ( Zorg ervoor dat de punt van de thermometer zich in het midden van de rollade bevindt)
5. BBQ: Houdt de tempratuur van de barbecue in de gaten zodat deze niet te heet wordt. Haal de rollade van de barbecue als deze een kerntempratuur heeft bereikt van 50-55 graden( geheel naar u eigen wens). Laat de rollade een minuut of 10 rusten voordat u kan genieten van dit prachtstuk.
Pan en oven: Als de rollade in de oven ligt hoeft u niets meer te doen, u dient alleen de kerntempratuur nog in de gaten te houden. Heeft deze een tempratuur bereikt van 50-55 graden (geheel naar u eigen wens) dan haalt u de rollade uit de oven en laat u het rusten voor een minuut of 10.
Tevens is de gehele instructie ook te bezichtigen in de vorm van een video. Waarin Edward u stap voor stap meeneemt in het proces van deze rollade. Vanaf het moment van knopen van de rollade tot en met het moment dat u alleen nog de thermometer in het vlees aan dient te brengen. Deze video is te bekijken op onze Social media kanalen Instagram en Facebook.
We zien u graag aan onze kraam op onderstaande markten!
AMSTERDAM-SLOTERVAART
Woensdag 9.00u – 16.00u
Sierplein
SOEST
Donderdag 07.00u – 13.00u
Van Weedestraat
NIJKERKERVEEN
Donderdag 14.00u – 17.00u
Hoek Van Dijkhuizen-en Van Noortstraat
AMERSFOORT
Vrijdag 08.00u – 13.00u en Zaterdag 08.00u – 17.00u
Centrum (De Hof)
NIJKERK
Vrijdag 14.30u – 18.30u
Winkelcentrum Paasbos, Hoefslag